duminică, 28 septembrie 2014

Câinoşenie

Motto : Câinele a fost printre primele animale domesticite de om.


Este binecunoscută predilecţia unei părţi dintre semenii noştri în ceea ce priveşte regnul animal. În speţă mă voi referi la faptul că după evenimentele din `89(mai ales), s-a produs o inflaţie de animale(mai ales câini) întreţinute de oameni. Nu mă refer la cei care o fac de mii de ani, ci la cei care le mai şi plimbă (animalele) pe trotuarele oraşelor noastre. N-aş vrea să par desuet dar eu consider că de exemplu câinele, îşi are locul său bine stabilit în timp de către mama-natură : la uşa casei sau porţii stăpânului. Ori dacă noi îi stabilim un loc în apartamentul, sau în unele cazuri în patul nostru, el(câinele) îşi depăşeşte condiţia de "câine" şi poate că în "mintea" lui se crede om. Deci trebuie să admitem formula câine-om.
Şi pentru că am auzit nu rareori despre "x-ulescu" sau "y-ulescu", că este "ca un câine", sau "îl cunoaşteţi pe "x" ? ăsta taie-n carne vie, ăsta n-are tată n-are mamă" aş vrea să insist asupra omului-câine.
Inspirând teroare şi conştient de "valoarea" sa, acesta nu vorbeşte. Urlă. Nu discută. Dă dispoziţii. Nu zâmbeşte. Ordonă.
   Spre deosebire de câine, cel cu faţa omenească latră împotriva acelora care nu gândesc şi nu muncesc aşa cum crede el ; latră şi înjură, latră şi comite brutalităţi(ilegalităţi).
Şi atunci, citând dintr-un cântec popular : "Care-i om şi care-i câine ?"

Niciun comentariu: