luni, 24 martie 2014

Fotbalu-i ... o artă !   Toată lumea ştie că fotbalul este un sport ce se dispută între două echipe alcătuite din 11 jucători fiecare.
Dar nu toată lumea acceptă că acest sport poreclit "jocul frumos" poate fi perceput şi ca o artă.
Deşi este cel mai popular sport din lume, fotbalul este relativ tânăr deoarece a fost jucat pentru prima oară pe la 1850 în Anglia.
La noi în ţară fotbalul a avut un mare reviriment între anii 1965 - 1970, culminând cu prezenţa la Guadalajara-Mexic în 1970, şi între 1985 - 1994, culminând cu cea mai bună prezenţă la un campionat mondial, în SUA 1994.
Atunci "echipa de aur" cu Hagi, Ilie Dumitrescu, Dan Petrescu, Marius Lăcătuş et company, au făcut istorie.
Astăzi Steaua domină campionatul într-o mediocritate impusă de echipe ca Dinamo care a pierdut trei meciuri consecutiv, dintre care două pe teren propriu, şi FC Botoşani care s-a trezit la masa mare a fotbalului, fără infrastructură şi banii necesari unui club de fotbal.
Consecinţă a faptului că fotbalul merge prost la noi este şi mafia transferurilor de jucători.
Cred în revenirea fotbalului românesc odată cu intrarea la puşcărie a "greilor" care au dominat fotbalul românesc timp de vreo 40 de ani : Ioan(Giovani) Becali, Gheorghe(Gigi) Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Gheorghe(Gică) Popescu şi cu voia dumneavoastră Jean Pădureanu.

Un comentariu:

Unknown spunea...

...din păcate, ceea ce se întâmplă în societate, se întâmplă şi în fotbal:mafie, incompetenţă, cumetrii, corupţie. Ne furăm căciula, sperând să se producă niscai minuni, fără să construim baze de pregătire şi fără să creştem şi să educăm sportivi.
Dacă un fotbalist nu ştie să scrie corect în limba sa maternă ca să nu mai zic, să lege două fraze într-o altă limbă de circulaţie internaţională, nu poate aplica în teren tactica impusă de antrenor. Frezele, gulerele ridicate ale tricourilor şi maşinile mai scumpe decât proprietarii lor nu vor duce decât la ridicatul din umeri de după meciuri. “Am avut o zi mai proastă“, “Băieţii au dat totul, dar şi-au pierdut concentrarea pe final” – aţi auzit şi veţi mai auzi astfel de scuze.
Ziarele de specialitate sunt pline de aventurile “vedetelor” noastre şi ale învârtitorilor de bani din transferuri de mâna a doua.Valutiştii-ţepari ai anilor ‘80-‘90 au devenit “manageri” şi-şi dau cu părerea, în calitate de experţi, prin studiourile televiziunilor. Ei nu ştiu să facă nimic şi nu concep să cheltuiască vreun ban din propriul buzunar.Cu unii dintre acești “manageri”trebuie să vorbim la trecut pentru că între timp li s-a înfundat!...mă refer la cei 8 și nu numai.
Dacă există vreo similitudine ce-am spus până acuma , cu politica românească, nu este o pură întâmplare.Politica și fotbalul sunt surori (frați)care și-au dat mâna demult pentru prostirea cetăţeanului Rezultatele slabe pe care le avem sunt confiscate de politicieni care nu ezită să apară în fața camerelor de luat vederi pentru a impresiona ”prostimea”!...până la urmă am amestecat lucrurile însă ce să facem la politică și fotbal se pricepe toată lumea!...să auzim numai de bine!