sâmbătă, 29 martie 2014

Şi-n fotbal este copy-paste !...din păcate, ceea ce se întâmplă în societate, se întâmplă şi în fotbal : mafie, incompetenţă, cumetrii, corupţie. Ne furăm căciula, sperând să se producă niscai minuni, fără să construim baze de pregătire şi fără să creştem şi să educăm sportivi.
Dacă un fotbalist nu ştie să scrie corect în limba sa maternă, ca să nu mai zic să lege două fraze într-o altă limbă de circulaţie internaţională, nu poate aplica în teren tactica impusă de antrenor.
Frezele, gulerele ridicate ale tricourilor şi maşinile mai scumpe decât proprietarii lor, nu vor duce decât la ridicatul din umeri de după meciuri. "Am avut o zi mai proastă", "Băieţii au dat totul, dar şi-au pierdut concentrarea pe final" - aţi auzit şi veţi mai auzi astfel de scuze.
Ziarele de specialitate sunt pline de aventurile "vedetelor" noastre şi ale învârtitorilor de bani din transferuri de mâna a doua.
Valutiştii-ţepari ai anilor `80-`90 au devenit "manageri", şi-şi dau cu părerea în calitate de experţi, prin studiourile televiziunilor. Ei nu ştiu să facă nimic, şi nu concep să cheltuiască vreun ban din propriul buzunar.
Cu unii dintre aceşti "manageri" trebuie să vorbim la trecut pentru că între timp li s-a înfundat ! ... mă refer la cei 8 şi nu numai.
Dacă există vreo similitudine între ce-am spus până acuma, şi politica românească, nu este întâmplător.
Politica şi fotbalul sunt surori(fraţi) care şi-au dat mâna demult pentru prostirea cetăţeanului. Rezultatele slabe pe care le avem, sunt confiscate de politicieni care nu ezită să apară în faţa camerelor de luat vederi, pentru a impresiona "prostimea" ! ...până la urmă am amestecat lucrurile, însă ce să facem ? - la politică şi la fotbal se pricepe toată lumea !

2 comentarii:

Anonim spunea...

Da ,din pacate asa este , foarte adevarat ! "Big like"la observatie!

Unknown spunea...

Trist dar adevarat !! Asta e noua generatie :/